2014. március 18., kedd

3. Isten akaratának cselekvése



A Krisztusban hívő ember cselekszi Isten akaratát, mert hálás bűnbocsátó kegyelméért, és maga is felismerte, hogy Isten akarata jó.
Tanúul hívom ma ellenetek az eget és a földet, hogy előtökbe adtam az életet és a halált, az áldást és az átkot, Válaszd hát az életet, hogy élhess te és utódaid is! Szeresd az Urat, a te Istenedet, hallgass szavára, és ragaszkodj hozzá, mert így élhetsz. (5Móz 30,19–20a)
Szívleljétek meg mindazokat az igéket, amelyekkel ma intelek benneteket: fiaitoknak pedig parancsoljátok meg, hogy tartsák meg, és teljesítsék ennek a törvénynek minden igéjét! Mert nem üres beszéd az számotokra, hanem életet jelent nektek. (5Móz 32,46 –47a)
Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat. (Jk 1,22)
Ahogyan a test halott a lélek nélkül, ugyanúgy a hit is halott cselekedetek nélkül. (Jk 2,26)
Nem mindenki megy be a mennyek országába, aki ezt mondja nekem: Uram, Uram, hanem csak az, aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát. (Mt 7,21)
A ti beszédetekben az igen legyen igen, a nem pedig nem, ami pedig túlmegy ezen, az a gonosztól van. (Mt 5,37)

Isten akaratának cselekvésében segítség lehet, ha megkérdem magamtól, mit tenne Jézus az én helyemben. Hogy válaszolni tudjak, ismernem kell Jézust. Ehhez kíván segítséget nyújtani a házi feladat: Olvasd el a Márk evangéliumát, és írd ki belőle, ami neked örömöt illetve figyelmeztetést jelent!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése